Workshop Sítě bez bariér v Ústí nad Labem

V pondělí 27. listopadu jsme zavítali do Ústí na Labem a představili aktivity a členy spolku. Úvodní slovo měla předsedkyně Jana Panáčková spolu s Petrem Hříchem.

Aleš Černohous přítomným ukázal, jaké trasy jsme letos zmapovali (Krásná Lípa, Mšeno a okolí, německý Jonsdorf, Lesopark Debř a další...).

Všechna zmíněná místa a mnoho dalších najdete v aplikaci Disway Trails, kterou si můžete stáhnout do mobilu. Jaké vymoženosti naše apka má, představil v online prezentaci vývojář Tom Hluštík.

Jak se dá turistikovat s hendikepem v oblasti Přírodního parku Žitavské hory? Na tuto otázku si ze všech úhlů posvítila paní Elfi Kühnel, z Naturschutzzentrum „Zittauer Gebirge“.

Na závěr přítomné pobavily svým poutavým vyprávěním Cestování s vozíčkářkou, Lída a Maruška Harcubovy. V Americe či Austrálii se dá zapomenout, že je člověk na vozíku, v Jižní Africe nechal majitel udělat u truhláře nájezd kvůli jednomu schůdku u vchodu do penzionu a vidět Tádž Mahal stojí za to, i když je Indie pro vozíčkáře hodně náročná destinace.

Všem přítomným děkujeme, že přišli a snad byl pro ně náš workshop "Sítě bez bariér" přínosem.

Previous
Previous

Disway na veletrhu cestovního ruchu a regionální turistiky v Praze!

Next
Next

Cesta do Turecka a zase zpátky s panem Bodišem, část II.