Plány našeho spolku Disway v roce 2023

Ani letos nebudeme zahálet. Chceme pokračovat v našich aktivitách a plánech, aby bylo cestování hendikepovaných čím dál víc bez bariér.

Spolupráce s organizacemi s Dánska a Maďarska si velmi vážíme

Významným momentem v roce 2023 je pro nás navázání spolupráce s dalšími partnery na evropské úrovni. V letech 2020 – 2022 probíhal česko-německý projekt Cestování hendikepovaných (Reisen von Menschen mit Handicap). V letošním roce budeme v rámci projektu Erasmus nově spolupracovat s kolegy z Dánska a Maďarska.

Společně bychom chtěli dále rozvíjet téma bezbariérovosti v cestovním ruchu. Nejen se vzájemně obeznámit a nechat se inspirovat tím, jaké jsou podmínky pro hendikepované cestovatele v jednotlivých zemích, ale také upozorňovat na problémy během cestování, které je třeba řešit. Plánujeme proto zmapovat několik zajímavých míst a zorganizovat workshop v každé zemi zapojené do projektu.

Partnerství a podpora agentury Czech Tourism nás velmi těší

Ani agentuře Czech Tourism téma cestování hendikepovaných není lhostejné. Při nedávném setkání její zástupce zaujal náš koncept Sítě bez bariér, kde chceme propojovat různé instituce a subjekty. Každý žijeme ve své bublině a nedokážeme si dost dobře představit, s čím se musí potýkat někdo s jinými specifickými potřebami. Chceme tím přispět k porozumění mezi jednotlivými organizacemi, které by se jinak nepotkali.


Pražská organizace vozíčkářů nám v úplném začátku mapování podala pomocnou ruku

Vycházeli jsme totiž z metodiky mapování, kterou tato organizace dlouhodobě používá. Potřebovali jsme najít tu správnou strukturu a pro nás nejdůležitější parametry. Paní Novotná s kolegy se s námi podělila o své bohaté zkušenosti v této oblasti. Tím bychom chtěli za dosavadní spolupráci moc poděkovat a těšíme se na další spolupráci v budoucnu.

Německé značce DM drogerie přejeme vše nejlepší k 50 letům od založení

Při této příležitosti chce DM drogerie v rámci oslav podpořit dva prospěšné projekty. Jsme rádi, že je aktivity Disway a naše apka Disway Trails zaujaly a můžeme se zúčastnit. Vítěze budou volit sami zákazníci DM drogerie v regionálních pobočkách. V květnu by měl v Žitavě proběhnout „akční den“, kdy účastníci soutěže představí svůj projekt.

Držte nám palce, ať všechno vyjde.

-mh-

Previous
Previous

Krásnolipsko má co nabídnout i turistům s hendikepem

Next
Next

Setkání s německým partnery v Žitavě